Blog: Het leven van een vroedvrouw

< Back to all posts
 • Feest! ~ 5 jaar een eigen praktijk, 15 jaar vroedvrouw!

  Feest! ~ 5 jaar een eigen praktijk, 15 jaar vroedvrouw!

  Wat een buiten~gewone dag!

  Een wezel voor onze voordeur toen ik vanmorgen naar buiten stapte, symboliek: wijze voorzichtigheid, moed en reinheid

  De ochtend ging verder, ik had een feestje bedacht voor mijn 15 jaar vroedvrouw zijn en 5 jaar geleden de stap voor een eigen praktijk.
  En het werd een feestje, gekozen om de laatste geboorte-mama's uit te nodigen, zij staan voor mij voor de afgelopen jaren, zij zijn uniek en eigen en tegelijkertijd staan ze voor mij voor alle vrouwen die ik begeleid heb, alle babys die ik geboren heb zien worden, alle verschillende paden die ze mij hebben laten zien, thuis, in het ziekenhuis, buiten, in volle maan, diep in de nacht, bij het ochtendgloren.

  Ik voel me rijk
  Deze cirkel laat me opnieuw zien dat je elkaar niet hoeft te kennen om te delen over wezenlijke dingen, liefde, moederschap, druk, verlies, schoonheid en onze kinderen
  Deze cirkel laat me ook zien dat ik nog steeds een taak heb, vrouwen verbinden, vrouwen ruimte geven, vrouwen verwennen en vrouwen aanmoedigen
  En ik geniet, leer en absorbeer, ben onderdeel van deze cirkel.

  En jullie waren er allemaal bij:
  vrouwen die mij gebracht hebben waar ik nu ben. Dank jullie wel, voor jullie vertrouwen in mij. Jullie spiegels, jullie liefde.
  En jullie ook,
  alle wijze (vroed) vrouwen op mijn pad, die mij ook gebracht hebben waar ik nu ben!

  De avond bracht mij inzicht in waar ik ben, wat ik heb geleerd en waar ik naar toe aan het gaan ben, nog meer observeren, nog meer verhalen beleven, nog meer leren en ook mijn wijsheid delen.

  Wat een dag