Neem de tijd

In de kraamperiode is het zo fijn om de tijd te nemen bij te komen, te verwerken, je kindje te ontmoeten en te ervaren wat dit allemaal met jou en jullie doet. 

Veilig hechten
Bij een ongestoorde bevalling wordt op hormonaal niveau de basis gelegd voor een gezonde binding tussen moeder en kind. 
Het welbevinden en vertrouwen van beide ouders in hun eigen zelfstandigheid en kracht, wordt dan op de verschillende niveaus bekrachtigd. 
Voor de pasgeboren baby betekent dit dat zijn eerste ‘hormonale imprint’ in het zenuwstelsel er een van rust, veiligheid, vreugde en liefde kan zijn.

Als het anders is gegaan dan je had gewild voor jou en je kindje is het mogelijk om op een liefdevolle, zachte, ontspannen manier terug te gaan naar die ervaring en deze te doorleven en los te laten. Deze ceremonie heet het sluitingsritueel.

Deze ceremonie werkt helend, bekrachtigend en liefdevol voor jou als moeder en daarmee voor je kindje. Jij bent de basis, de veiligheid vanwaar uit je kindje de wereld in gaat. Zorg goed voor jezelf en laat goed voor jezelf zorgen zodat je je letterlijk en figuurlijk je kindje kunt dragen.

Daar waar je wilt kan ik (naast de reguliere zorg*) jullie begeleiden in wat jullie nodig hebben, gesprekken, massage, een sluitingsritueel of gewoon wat extra tijd om eens te koken, te luisteren, te ontlasten. Zodat jullie tijd hebben voor elkaar. 

Hieronder een artikel wat prachtig verwoord wat een rijkdom het kan zijn 40 dagen rust te nemen: 

—————————————

*reguliere verloskundige zorg: verloskundige zorg in de kraamtijd is gemiddeld 4x een (kort) huisbezoek om te kijken hoe het gaat, met de borstvoeding, jouw herstel, de aanpassingen van jullie kindje aan dit nieuwe leven, eventuele vragen te beantwoorden en tips te geven. 

*reguliere kraamzorg: kraamzorg is 8 dagen gemiddeld 5-6 uur. Dit kan gegeven worden door welk kraambureau je maar wilt.