vroedvrouw | verloskundige | doula | coach

Vroedvrouw

Het woord vroedvrouw (vroede) betekent wijze vrouw.
Zij combineert kennis met ervaring en intuïtie.

Verloskundige

Toen kwam er een nieuwe tijd.
Mannen en vrouwen konden gaan studeren en verloskundige worden. Dat ben ik geworden. Dit betekent eigenlijk nog steeds hetzelfde als vroedvrouw maar het is een beschermde titel geworden, je mag je alleen verloskundige noemen als je de opleiding voor verloskundige succesvol hebt afgerond.

In de afgelopen jaren is het vak meer en meer wetenschappelijk geworden en is er steeds minder aandacht gegaan naar tijd besteden aan zorg en begeleiding.
Ik voel mij meer vroedvrouw dan verloskundige omdat ik mijn kennis als verloskundige combineer met mijn intuïtie en ervaring en de tijd neem om te zijn, met vrouwen en hun partners, in de tijd van geboorte. 

Doula

Een doula is een vrouw onder de vrouwen. Zij staat vrouwen, die dat willen, bij tijdens de bevalling.
Bij de gehele bevalling aanwezig zijn, luisteren naar wat een vrouw werkelijk wil en verlichting brengen waar mogelijk, zijn een aantal van haar diensten.
Dit zijn natuurlijk ook de taken van een vroedvrouw en/of verloskundige.
In deze tijd wordt daar helaas steeds minder ruimte voor gemaakt.
Er wordt steeds meer bezuinigd op zorg en protocollen en richtlijnen worden steeds belangrijker gevonden.
Daardoor is er ruimte ontstaan voor een nieuwe beroepsgroep: de doula.

Als je naar het ziekenhuis gaat voor een medische bevalling kan ik met je mee gaan als jij dat wil. Ben je bij mij onder verloskundige/vroedvrouwenzorg dan zit dit standaard in mijn zorg. 

Coach

Een coach is iemand die de juiste vraag kan stellen. Zodat jij je eigen antwoord vindt en je je leven kunt verdiepen, door bewust(er) te worden van patronen en gedrag en kunt groeien. Hieronder vindt je meer informatie over coaching zoals ik die geleerd heb. www.amethisttrainingcoaching.nl. Dit is niet alleen voor zwangere vrouwen maar ook voor vaders, andere vroedvrouwen, verloskundigen of wie maar wil.