Antje Martje, collega 

Jouw unieke manier van aanwezig zijn zie ik als jouw gave. Je bent aanwezig, in vele vormen. 

Je bent er echt als je een letterlijke of figuurlijke ruimte betreedt. 

Je kan niet om jouw energie heen. Je bent voelbaar en zichtbaar. In stilte of beweging. En het mooie is dat jouw energie nooit in de weg staat, je komt altijd ruimte brengen, voor dat wat voelbaar wil worden. Door diepe stilte te laten vallen, te durven laten en/of waarachtig te durven kijken, en net zo door super eerlijk woorden te geven aan je eigen proces, je prachtige lichaam in te zetten voor het ervaren van onze lichamen of te giebelen als een meisje wat zich verheugd. 

Alles wat gezien wil worden mag zich laten zien. Ook dat wat nog niet gezien wil worden, moeilijk en menselijk is of ego heet. Ook jouw eigen reis met deze aspecten in jou. 

Je hebt van nature een grote moeder aarde energie in je. Je aanwezigheid, je lichaam, je seksuele energie, je natuur te creëren, je bent een heldere manifestatie van haar. 

Dorrit 

Ik voel dat je als vroedvrouw bent wie je als mens bent en dat is heel logisch maar dat is voor mij zo belangrijk. Je durft te vertrouwen op dat dingen kloppen en op het juiste moment gebeuren. Je bent bereid af te wijken als iets anders nodig is. Je durft mee te gaan op de stroom. 

Bij beide zwangerschappen, de geboortes van onze kindjes en onze miskraam. 

Dit vertrouwen spreek je aan in jezelf maar daarmee ook in mij. Het contact maken met het leven en met mij als zwangere en barende vrouw opent zich in mij een heel groot liefdesveld. Er ontstaat ruimte om helemaal te mogen voelen, vertrouwen. Ook als het anders loopt, als het anders gaat dan ik had gedacht. 

Daarnaast ben je ook zo professioneel, je hebt zoveel kennis paraat. En je benoemt het risico en bent eerlijk en wijst op het onderzoek dat dan nodig is om daar naar te kijken. Dat geeft me ook veel vertrouwen maar gaf vooral ook Tim veel vertrouwen. 

Je eerlijkheid en je eigen proces (bij de tweeling) over je eigen grenzen en het onbekende voor jou waarbij je dat ook inbrengt, dat heeft me zo goed gedaan. Dat heeft ruimte gegeven voor mijn eigen kwetsbaarheid en daarmee wordt het een gelijkwaardige co-creatieve reis.

Je bent zo aan het meereizen terwijl jij op je eigen plek blijft.  Je bent zo voelbaar aanwezig in alle keuzes terwijl je alles bij mij laat. 

Je bent zo’n poortwachter in het ziekenhuis geweest bij de geboorte van de tweeling. Je hebt dat wat buiten de kamer moest blijven buiten kunnen houden en daar ben ik je oneindig dankbaar voor. 

Jouw aanraking en de sessies in de zwangerschap waarin we niet veel zeiden die zijn me zo dierbaar en hebben me zo kunnen laten ontspannen. 

Omdat jij zo in contact en thuis bent met je eigen lijf helpt dat mij om te mogen zakken in mijn lijf.

Je hebt healer-handen en ik gun iedereen die stille ervaringen met jou waarin het lichaam alleen maar mag voelen. Ik heb me zo lang gevoed gevoeld door jouw aanraking. Het heeft me geholpen om mijn eigen lichaamsbewustzijn nog meer te vergroten. Door het contact met mijn eigen lichaam kon ik daarmee nog dieper in contact komen met mijn kindjes. Mijn ziel en hun zieltjes werden gezien en gevoeld door jou. Dank je wel. 

Annabelle

We hebben enorm genoten van de reis een gezin te worden. En zijn blij dat jij met ons mee ging op die reis. 

Je hebt ons en vooral mij het vertrouwen gegeven om in mijn kracht te geloven en om in mijn kracht te gaan staan. En zelf het pad uit te stippelen van deze reis. 

Ik had mij geen mooiere reis bevalling voor kunnen stellen. Bedankt voor alles! 

Anoniem 

Wat een goede beslissing heb ik gemaakt om over te stappen naar jou lieve Jolien. 

Ontzettend bedankt voor ALLES 

Wat een fijne ondersteuning heb je mij gegeven. 

Zo bijzonder hoe je mij (ons) hebt laten zien en ervaren hoe het ook anders kan. 

Ik kijk met zo’n goed gevoel terug op mijn bevalling! Dank dank dank 

Zwangere 

Allereerst: ik heb groot vertrouwen in jouw intuïtie. Je was zoekend, voorzichtig maar altijd raak. Je kompas staat goed afgesteld. Ik ben zo blij dat je daar, soms schoorvoetend, stem aan gaf. Door jou en aan jou leerde ik mild te zijn, voor mezelf en voor anderen. Ik hield op met streng te zijn én te pleasen, en dat allemaal op één allesbepalende avond. Daarna kon ik me aan je overgeven en wilde ik dat ook en was er alleen maar lichtheid en vrolijkheid. De bevalling daarna was de meest krachtige en kwetsbare apotheose van een heel lang proces. Er is geen moment van mijn bevalling waar ik niet met pure vreugde op terugkijk. Je hebt niet zitten breiden, helaas, maar in essentie heb je natuurlijk wel zitten breien. Een vrouw die kan breien tijdens het begeleiden van een bevalling, die vertrouwt op de moeder en die vertrouwt erop dat het echte werk in het proces voorafgaand gedaan is. Dat was mij beeld van jou voordat ik zwanger was. In die breidende vroedvrouw zag ik dus het beeld van mijn eigen toekomstige bevalling. Fascinerend. Ik ben dankbaar dat ik onder jouw leiding in negen maanden tijd als een mammoettanker van koers ben veranderd. Soms bijna ongemerkt en soms met een flinke ruk draaide je het schip richting overgave en kwetsbaarheid. Dat aan het eind van dat proces zo’n kracht, helderheid en vreugde lag te wachten, dat wist ik niet. En daarachter weer lag ons kindje te wachten, heel rustig te wachten tot alle puzzelstukjes op hun plek vielen. 
De dankbaarheid aan jou is eeuwig, dat zal je wel begrijpen, toch?

Eric 

Ik wil je heel erg bedanken voor al je hulp, vrolijkheid, gezelligheid en eerlijkheid en vooral je liefde. 
Je was er op de juiste momenten. 
Allereerst natuurlijk tijdens de bevalling maar ook in de dagen daarna bracht je verlichting in het wennen aan de nieuwe situatie. 

Dank je wel. 

Ilse

Ontzettend bedankt voor jouw adviezen, steun, inzichten en begeleiding in het meest bijzondere proces van ons leven. 

Het was een heerlijke zwangerschap mede door alles wat jij voor ons hebt gedaan. 

Het was een totaal verassende bevalling die door jouw hulp zo positief en mooi door ons is ervaren, ook al hadden we iets anders voor ogen. 

Je was er voor ons, hoorde ons en zag ons. Dank voor de liefdevolle ondersteuning in alles. 

Julia is zo mooi ter wereld gekomen. 

Dank dat je deze reis met ons aan hebt willen gaan en ons continu hebt gesteund in onze verlangens en wensen. 

Lieve Jolien, je bent een bijzonder mens. We zijn zo blij dat we je hebben leren kennen. 

Alixe 

Jolien is voor mij een oermoeder. De wijze, veilige en gegronde vrouw die ik heel graag bij me wilde hebben tijdens deze mooie, magische en spannende tijd.

Het oprechte luisterende oor, echt gezien worden waar je bent, geen oordeel alleen maar aanwezigheid, liefde en zachtheid.

Toelevend naar de geboorte toe is deze vrouw medisch kundig maar vooral kijkt ze echt naar wat je nodig hebt. De ene keer kennis, de andere keer liefdevolle aanraking en weer de andere keer diepe heling rondom oude wonden die je ervan weerhouden om echt in je lichaam te zakken.

Tijdens de geboorte  laat Jolien je in je eigen kracht, je eigen keuzes, je eigen lichaam je eigen proces en tegelijkertijd is ze volledig aanwezig en draagt ze je wanneer nodig.  De wijsheid zit in jou vrouw.

Dit hele proces was het grootste cadeautje aan mezelf maar ook aan de relatie met mijn liefde. Daar kijkt Jolien ook zo mooi naar, het team als toekomstige vader en moeder, de relatie, het vertrouwen in elkaar, de rol die de man kan spelen tijdens de geboorte of wat er ook maar in ons leefde. Ja Jolien neemt de man ook echt mee in het proces en houdt rekening met waar hij is.

Na de geboorte gaat het feest door 😉 In de kraamtijd heb ik zoveel wijsheid mogen ontvangen over alles wat je je maar kan bedenken! Over de eerste onbekende weken met een baby, borstvoeden, ritmes, warmte, liefde en ga zo maar door. En het gevoel om de 6 weken erna een veilig warm nestje te voelen waar je af en toe even in mag leunen is zo waardevol!

Dit hele proces heeft me zachtheid, heling, veiligheid en warmte gegeven <3

Duizend maal dank wijze vrouw (wijze uil).

Eva

Ik wil je, ook namens Ruben, uit heel mijn hart bedanken voor de afgelopen maanden. Ik weet nog goed hoe ik je in februari een mailtje stuurde. Al maanden eerder had ik op je website gekeken en wist ik: Mocht ik zwanger worden, dan benader ik Jolien. Het eerste consult voelde al zo goed met jou. Je gaf me veel vertrouwen en je straalde veel rust uit. 

Ik vond het geen makkelijke zwangerschap. Ik heb vaak gedacht dat ik mede daarom juist voor jou gekozen heb. Bij jou in de yurt kwam ik altijd tot rust. De fijne gesprekken die je met ons voerde, de processen die we met je doormaakten, de massages, de tijd die je voor ons nam <3 echt hartverwarmend. En zo kijk ik toch terug op een fijne zwangerschap. 

Waar ik 9 maanden niet tegenop zag was de bevalling. Ik had er zoveel zin in. Het voelde bijna als een feestje om dat samen te beleven. En het werd een feestje want Daantje is geboren! 

En ook de kraamtijd voelde voor mij als een feestje. Ruben beschreef een paar dagen geleden mooi wat hij zo aan jou waardeert: Normaal gesproken wordt een baby vlak na de geboorte gewogen, volgens het protocol. Jolien woog Daantje pas de volgende dag, toen het moment daar was. En zo heb ik de afgelopen week ook ervaren, alles op zn tijd. Met rust, in vertrouwen en bovenal met liefde. 

Lieve Jolien, wat past vroedvrouw zijn jou goed! Je bent echt een harten-mens. 

Sanne 

Ik heb Jolien als een back-up/bonus vroedvrouw gehad.

Mijn eigen verloskundige, Marieke Verschelling, woonde niet naast de deur en dan was het fijn als er een back-up was, indien de bevalling van mijn tweede zoon heel snel zou verlopen.

Nu bof ik, want Jolien woont toevallig wel naast de deur 😉

Bij het eerste gesprek was Jolien heel helder, benoemde heel transparant wat zij nodig had om de taak te kunnen vervullen. Omdat ik niet vanaf het begin bij haar als cliënt was, vond ze het fijn om even goed een aantal dingen af te stemmen en door te nemen.

Hierin vond ik het prettig dat je zo open was, eerlijk en ’to the point’. Zo bespraken we ook een aantal “what if..” scenario’s, zodat we wisten wat we in gevallen van minder fijne situaties zouden doen. Voor mij was dit deels prettig, het was goed toch ook even dit soort concrete zaken door te nemen. En deels was het voor mij iets meer dan voldoende, ik had eerlijk gezegd het volste vertrouwen dat we, mijn partner, ik en Jolien er samen goed zouden uitkomen, ook als het moeilijke keuzes zou betreffen of iets mis zou lopen.

Tijdens mijn bevalling was Jolien ook beschikbaar, uiteindelijk had ik de luxe om twee topper vroedvrouwen naast mijn bevalbad te hebben zitten.

Jolien was zorgzaam voor het veld; de verlichting, de houtkachel, de soep voor achteraf. Hierin heb ik je heel erg prettig aanwezig op een subtiele dragende en afstemmende manier ervaren, dat ervaar ik als een talent van jou.

Het voelde heel fijn en zelfs bijzonder dat jij er ook bij was, wat eigenlijk een stille wens was om deze geboorte ook in jou bijzijn te mogen doen.

Toen Rune geboren was, keek je mee naar de baby en naar mij en hierin was je vakkundig en alert. Daarna heb je ook de kraamtijd gedaan. Ik heb dit echt als een cadeautje ervaren. Je was flexibel, ging er helemaal voor, was open voor feedback, als er voor mij iets niet helder was in welke momenten er wel/geen hulp was, maakte je tijd dit samen af te stemmen.

Wat ik echt fantastisch heb gevonden is jou support bij het opgang komen van de borstvoeding. Dit was ondanks dat het mijn tweede was, best even stoeien, omdat ik geregeld (bijna) borstontstekingen had.

Ik vond je zeer adequaat, liefdevol, begripvol, geduldig, goede tips gevend en als je het niet wist ging je op zoek via jou netwerk. Zelfs laat in de avond kwam je nog even om mij te horen en me gerust te stellen of een plan van aanpak te bespreken. Hierin voelde ik me erg gezien, gehoord en serieus genomen.

Jolien je bent een liefdevolle, warme, zorgzame en passievolle vrouw met pit, je gaat helemaal voor je werk en voor je cliënten. Je durft te zeggen waar het op staat en bent daarin ook empathisch, realistisch, transparant en eerlijk, je durft je kwetsbaar op te stellen en eventuele foutjes toe te geven. Dat alles maakt jou tot een toffe top vroedvrouw die werkt vanuit liefde en vertrouwen.

Het heeft mij in de moeilijke kraamtijd momenten van rust, veiligheid en vertrouwen gegeven, dat ook het onplezierige er mocht zijn, de tranen, de pijn, de kwetsbaarheid.

Door jou manier van werken krijg ik het gevoel dat de mens van nature goed is, mijn lijf een toplijf is en dat ik daar helemaal op mag vertrouwen en dat het goed is om me te verbinden met mijn lichaam, die wijsheid te mogen zien en door te luisteren en te communiceren ik in staat ben om zelfstandig te kunnen herstellen/genezen.

Ik ben dankbaar dat je er voor mij was en raadt je zeker aan!

Siri

Jolien is er voor je, ze is vol vertrouwen, ze is open en licht, ze luistert of ze raakt je aan, fluistert bemoedigende woorden of geeft je ruimte, ze voelt aan waar behoefte aan is. Haar liefdevolle, warme en zachte begeleiding ondersteunt je om je eigen weg te vinden tijdens je zwangerschap en je bevalling. Ik heb Jolien als vriendin leren kennen tijdens de zwangerschap van onze eerste kindjes, heb haar als moeder gezien, heb haar als vroedvrouw meegemaakt, ik had het geluk haar als doula naast me te hebben tijdens de geboorte van mijn tweede kind en als ik het ooit nog een keer zou doen dan zou ik haar vragen als vroedvrouw naast me te zijn. Niet omdat het nodig is (ik voel dat ik het allemaal zelf zou kunnen) maar omdat ze als zo’n warme liefdevolle toevoeging voelt!

Milou

De zorg die wij bij Jolien hebben ontvangen is met recht holistisch te noemen. Op alle vlakken, lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel, hebben wij het gevoel gehad gehoord te worden en werden we bij gestaan als we ergens mee zaten. Jolien heeft mij meerdere malen gecoacht, gemasseerd, visualisatie oefeningen gedaan, een cupping behandeling gegeven en homeopathie toegepast. Dit heb ik als erg prettig ervaren omdat voor alle elementen in mij aandacht was. Jolien hebben wij als erg betrokken ervaren. Als er iets was konden we altijd bellen, ook buiten kantooruren. Ook was het fijn te weten dat ze zowel voor, tijdens als na de bevalling aanwezig zou zijn en dat je dus niet ineens van een andere onbekende zorg zou ontvangen. Het feit dat deze verloskundige praktijk holistisch te werk gaat en je één verloskundige hebt die er in alle gevallen voor je is, onderscheidt deze praktijk van de meeste andere verloskundige praktijken. Het is persoonlijk en je krijgt alle aandacht die je nodig hebt tijdens een mooie maar soms ook moeilijke en kwetsbare reis. Wij zijn dan ook erg blij dat we voor Jolien hebben gekozen!

Mechtild

Jolien heeft op mij een onuitwisbare indruk gemaakt als vroedvrouw; rustig, doortastend en empatisch. Bovendien altijd met respect voor de keuzes die je maakt als aanstaande moeder.

Damaris

Ik ben dankbaar dat ik Jolien in mijn zwangerschap heb mogen ontmoeten. Zij is cruciaal geweest in hoe mijn bevalling thuis verlopen is, het heeft me enorm verrijkt.

Jolien is een warme, eerlijke vrouw die diep betrokken is bij het geboorteproces van je baby en van jou als moeder/vader/gezin.

Haar interesse voor het menselijke en haar respect voor dat de dingen gebeuren wanneer ze moeten gebeuren brengt heel veel rust in de zwangerschapsperiode die voor mij toch met aardig wat spanningen gepaard ging.

Mijn eerste kindje is na 44 uur ween en 2 uur persen uiteindelijk geboren met een keizersnee. Ik voelde dit keer; dat kan anders. Maar officieel had ik een medische indicatie en zou ik in het ziekenhuis moeten bevallen onder begeleiding van een gynaecoloog. Ik wilde dit niet.

Jolien kon mij helpen bij mijn eigen kracht uit te komen. Tot het laatste moment, na 17 uur weeen en beginnende persweeen, er weer niet genoeg gebeurde.

Jolien zei tegen mij: Damaris, wij gaan allemaal de kamer uit en jij gaat met je kindje overleggen hoe jullie deze geboorte willen. Ik schrok heftig en dacht, oh nee, niet weer. Als het nu niet opschiet gaan we weer naar het ziekenhuis en wordt het een keizersnee. Na een stevige dialoog met mijn kindje brak daarna de beer in mij los en kon ik op het punt komen waar misschien andere vrouwen meer als vanzelf komen. Die oerkracht, voorbij je denken en de schaamte, die je als vrouw/moeder moet voelen om je kindje te baren. Ik werd zo boos en daarmee kwam de juiste energie vrij en werd mijn meisje thuis in bad in alle rust geboren.

Ondanks de navelstreng die 4 x om haar heen gewikkeld was, ze blauw zag en het even duurde voor ze ging ademhalen raakte niemand in paniek en kon ik het hele proces zelf doen en meebeleven. Jolien ik ben je eeuwig en intens dankbaar. De ervaring heeft mijn leven veranderd.

Natisja

Jolien is een hele bijzondere (vroed)vrouw: warm en oprecht, doortastend en kalm. Haar toegewijde begeleiding en steun hebben heel veel voor mij betekend. Ik ben dan ook ontzettend dankbaar dat ik Jolien tijdens mijn zwangerschap heb mogen leren kennen!

Ik heb mijn zwangerschap ervaren als een mooie en bijzondere reis, maar wel een vol twijfels en onzekerheden. Vooral in het begin was ik bang om op mijn eigen lichaam te vertrouwen en kon ik daardoor niet goed ontspannen en genieten. Jolien heeft mij hierin enorm geholpen! Mijn angsten en twijfels mochten er zijn en samen hebben wij gekeken waar deze vandaan kwamen.
Jolien voelt met je mee, vraagt door en daagt je uit om eerlijk naar jezelf te kijken. Zij doet dit met veel geduld en op een open, warme en respectvolle manier, zonder te oordelen.

Door Jolien ben ik steeds meer op mijzelf en mijn eigen lichaam gaan durven vertrouwen en kon ik mijn behoefte aan controle geleidelijk loslaten. Toen aan het begin van mijn bevalling dan ook duidelijk werd dat deze anders zou verlopen dan ik had gepland, voelde ik mij sterk genoeg om aan te geven dat ik tegen alle protocollen in niet ingeleid wenste te worden, maar mijn lichaam de kans wilde geven om het zelf te doen. Ik voelde aan dat mijn lijf dat kon en dankzij Jolien durfde ik ook op dit gevoel te vertrouwen!

Mijn ontmoeting met Jolien heeft mij enorm verrijkt! Zij heeft mij geholpen mijzelf te ontdekken, beetje bij beetje, op mijn manier en in mijn tempo en heeft mij uitgedaagd en aangemoedigd om mijn eigen weg te volgen. Dankzij haar ben ik als persoon gegroeid en voel ik mij nu zeker genoeg om ontspannen om te gaan met de uitdagingen van het moederschap.

Ik gun elke zwangere zo’n fijne vroedvrouw!

Dear Man,

I have been writing this text for Jolien a couple of times just to find myself deleting it and starting again. The point is that it is very difficult to put in to the words what happened in that period of time and how.
A presents of Jolien before the delivery, for the delivery and after like kraamzorg is enormous. We took her like a part of the family and that is not because of us, that is because of her. If you start loving her you will love her like a sister or like a mother. She talked when was needed she listen when was needed. She was soft and gentle and she was sharp and strong.

Amount of attention and dedication from her for all the process is not measurable. She is hard worker and I will tell you something, this profession is hard as it gets. You maybe do not know that jet. She is always reachable, always concern about all of us and always with good advices and suggestions. More than that, you will find yourself in the waters you never swim before but she did. Hold on to what she is telling you, man. Believe me.
She went one day to the swimming pool with her lovely kids for one hour and her mobile phone was not charged. She makes her colleague phone us to give us a message that she will not be reachable for one hour and if we need to call her instead. That is much more than we expected. There are tons of thinks that happened which make us feel well taking care of. I cannot tell you all. You have to experience it for yourself.
Jolien thank you so much for everything you have done for us and we couldn’t be happier, to have you in our lives, than we are. Please stay who you are. We love you. You are part of our family now and forever. XXX Edvard Jarasi

Joska

Zowel bij de begeleiding van de bevalling van mijn zoontje, als bij de begeleiding van mijn miskraam, heb ik het heel fijn gevonden dat Jolien er was. Ze is er letterlijk, gaat naast je staan op basis van gelijkheid. Hierbij verliest ze haar professionaliteit en verantwoordelijkheid als verloskundige geen moment uit het oog. Ze kijkt echt met je mee, en begeleidt je op een manier die voor mij heel fijn was. Vanuit rust, liefde voor de mens en respect. Lieve Jolien, wat fijn dat je er bent!

Antoinette

Ontzettend bedankt voor de fijne begeleiding tijdens mijn zwangerschap. Je had iedere keer de juiste woorden voor mij en hebt me geholpen mijn angsten te overwinnen. Mijn kindje is zo bijzonder en uniek en dankzij jou heb ik dat tijdens de zwangerschap al heel intens ervaren. Toen hij ter wereld kwam… wij kenden elkaar al als een puzzel kwam alles samen!

Lindsey

As a foreigner living in the Netherlands, I was really nervous about giving birth for the first time. Every time I went for an appointment, at my assigned midwifery, I saw a new person and the appointments were rushed with never enough time to discuss any concerns or how I envisioned my birth would go. Sometimes the midwives could not speak English proficiently and I had to explain my situation over and over again.

After a lot of frustration, transferring to two midwiferies and experiencing the same story, I was lucky enough to meet with Jolien at VIVE midwifery. From the moment we met there was an instant connection, which left me feeling safe, secure, and confident. Jolien was an excellent listener whom intently heard my concerns about our first birth. She offered options, reading material and solutions for our consideration as a guide and never pushed me to make any decision. She was fully supportive about honoring my wishes for a natural water birth and helped me write and gave feedback on our birth plan.

She spoke perfect English and was an excellent communicator. Jolien often came to my house, so I didn’t always have to travel across town, which seemed amazing to me. I was not in and out in 15 minutes, like an assembly line, but the time we spent was 120% unrushed focused on me and the baby. Of course she performed the necessary checks but on top of that coached me, helped to prepare us for the birth and connected with both my baby and me.

She even showed me how to connect more with my baby while in utero, which I had, no idea was even possible! Most importantly Jolien educationally informed us about the birth process and rights and wishes that I have as mother over the birth process. I came to love my midwifery appointments of which I had dreaded before switching my midwifery to VIVE!!

Jolien is a pure demonstration of someone whom really loves her job and does it with her whole heart. When the special day came I felt totally ready and I think this was mainly due to the fact that Jolien helped me so much to prepare for that big day for months in advance. After giving birth to a healthy baby girl, I can look back today and be completely happy that we chose Jolien to be a part of this beautiful yet challenging birth experience. She stayed by our side, coached us, guided us and supported us the whole way.

When times got tough I saw her and my husband at either side with me. If it were not for her I am not sure our birth would have been as positive an experience as it was. After the birth she also was extremely supportive in the recovery process both emotionally and physically. I am very grateful for every phone call and housevisit.

Today I cannot really describe the strong bond that we hold with Jolien; not only as a midwife but also as an experienced respected mother. I am honored to have met her and called her “the perfect midwife” to many friends that asked about her. However, there is something else much deeper there. She holds a place as an innate family member of which we have so much love and gratitude for. Thank you Jolien and needless to say if we have another one we will be calling on you again because you truly are the best at what you do!